Over Paul van der Maesen

 

Mijn naam is Paul van der Maesen de Sombreff (Twitter: @MaesenPaul). Ik ben geboren in 1951. Mijn vrouw en ik hebben twee kinderen en twee kleinkinderen.

 

Ik was in mijn werkzame leven psycholoog op het gebied van personeelsbeleid. Mijn specialisatie is het ontwikkelen van vragenlijsten, tests, assessment-methoden, enquêtes, trainingsmethoden. Ik heb veel ervaring met methoden van empirisch onderzoek, statistisch en psychometrisch onderzoek en beoordelingsmethoden. Ik werkte bij de rijksoverheid, bij particuliere adviesbureaus, aan een universiteit en vanuit mijn eigen adviesbureau.

 

Aan de RU Groningen promoveerde ik in 1992 op een onderwerp uit de personeelspsychologie ('Rendement van personeelsselectie', promotor prof. W.K.B. Hofstee, RUG). 

 

 

Deze website heb ik gemaakt vanuit mijn bezorgdheid over de toekomst van onze planeet. Vanaf mijn jeugd, in de jaren 60 van de vorige eeuw, heb ik me druk gemaakt over de negatieve invloed van de mens op de ons omringende natuur; het in beslag nemen van de natuur als gevolg van de aanleg van wegen, huizen en gebouwen voor steeds meer mensen met steeds grotere eisen, het aantasten van de natuur door de uitstoot van afvalstoffen in vaste, vloeibare of gasvorm en door het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het onttakelen en verdwijnen van het landschap met onze Nederlandse vogels waarvan ik vooral veel houd zie ik, als zovelen met mij, als een groot verlies waaraan maar geen eind komt.

 

Ik vrees dat we onze kleinkinderen in grote problemen gaan brengen als we onze strategie volhouden om steeds maar te blijven groeien en consumeren.